Fejlmeld


Hvis din henvendelse kræver svar, kan du forvente at høre fra os på hverdage indenfor 24 timer.

Fejlmeld

Du skal være logget ind...

Få et abonnement i dag og følg alle de nyeste afsnit af Astronaut Andreas Mogensen

Astronaut Andreas Mogensen

Opret dig i dag

Opret nu!
Astronaut Andreas Mogensen

På dk4 fortæller astronauten Andreas Mogensen om de fascinerende oplevelser, da han var på arbejde i rummet i september sidste år.
Lige siden russeren Gagarin var det første menneske i rummet i 1961, og amerikaneren Armstrong som den første satte foden på Månen i 1969, har rumfart og senere rumforskning og rumfartsindustrien været fascinerende og optaget mange mennesker i hele verden.
I 1976 blev der i Gentofte født en dreng, som allerede i sine unge år satte sig det mål, at han ville op i rummet og prøve at opholde sig i vægtløs tilstand. Hans navn var Andreas Mogensen. Allerede i en alder af 25 år blev han rumfartsingeniør i London - og otte år senere færdiggjorde han sin Ph.d. i rumfart fra University of Texas i Austin i USA.

På samme tid blev der i Danmark igangsat et projekt, der havde til formål at få optaget en dansk astronaut i det europæiske astronautkorps hos ESA i Køln. Flere hundrede unge aspiranter meldte sig, og der var overraskende mange kvalificerede. Det endte med, at Andreas Mogensen i 2009 blev godkendt af ESA efter en længere udvælgelsesproces blandt i alt 8.413 europæiske ansøgere!
I interviewet, der er optaget i Herning Folkeblads mødesal i Herning, fortæller Andreas Mogensen om de 20 arbejdsopgaver, som han skulle løse i løbet af 10 dage, og han kommer også ind på de store udfordringer, der er, når man ikke kan komme i bad, og der er strenge regler for, hvornår man må skifte tøj.
Den 39-årige Andreas Mogensen, der i dag bor i Køln med sin kone, Cecilie og toårige datter Emily, håber meget på, at han får muligheden for endnu en rummission - og meget gerne af længere varighed på rumstationen ISS, der er på størrelse med en fodboldbane og befinder sig næsten 400 km væk fra jorden.


Læs mere

Flere afsnit af "Astronaut Andreas Mogensen"